Coaching aftrekbaar

  • Ontvang 30% tot 50% terug
  • Interessant voor particulieren, werkgevers en zzp’ers
  • Investeer voordelig in je toekomst

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30% tot 50% terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Ook voor werkgevers & zzp’ers

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Handig om te weten

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn belastingaftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de facturen daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van EUR 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de EUR 250,- drempel! Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.